Dag kaders!

Goed ouderschap vraagt mijns inziens om structuur en duidelijkheid, ritme en liefst ook regelmaat. Beetje op tijd eten, nog vóór de vermoeidheid aan, niet alleen de kinderen maar ook zelf op tijd naar bed aangezien er meestal ook weer iemand vroeg wakker is… Wie als ouder goed de grenzen bewaakt zorgt volgens mij goed voor ieder gezinslid.
Maar o man o man wat voel je je weer mens als je al die kaders afentoe even stevig uitgumt!

Dit weekend verblijf ik met mede-moeder en bovenal vriendin in Zuid-Limburg. En jee wat zijn we rebels!!
We ontbijten met chocolatchipcookies zonder: ‘mam, wat heb je daar? Ooooh mag ik dat ook?’. We dineerden om 22.00 bij de salontafel (geen gejammer, gedrein en gemekker over vitamines, enge stukjes en hongergevoelens voor die tijd, en geen saus over het vloerkleed). We zaten in een bubbelbad tot 01.30 zonder bang te zijn om 05.00 alweer gewekt te worden. We slenterden doelloos door een stad en keken om ons heen. Dit als enige bezigheid (dus niet: ‘mag ik dat? Mag ik daarin? Hier verkopen ze snoep… Ik wil in die speelgoedwinkel! Mag ik die roze glitterpony hebben? Toe nou!’) We rijden hele stukken met een Spotify playlist aan (zonder: ‘zijn we er al? Is het nog ver? Duurt het nog lang? Oh, muziek… mag nu K3?’). We stonden in alle rust op vanmorgen met als eerste geluid dat van de stilte (dus geen structureel op hoge frequentie schreeuwende Nickelodeonstemmetjes). We wanen ons in een ongedwongen geluksbubbel.

En voor wie nu denkt: wat een losgeslagen onverantwoordelijken: nee. We laden op om daarna weer een stevige maar bovenal gelukkige moeder te kunnen zijn.20190126_104134

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: