Het leed dat juffenverjaardag heet

Ik kan dit niet. Ik heb de naam een betrokken moeder te zijn maar dat ben ik niet. Echt. Ik probeer het heus maar in de praktijk ben ik hopeloos.
De vriendin die zich volkomen terecht mijn rechter hersenhelft noemt appte me terloops over bakpraktijken voor de verjaardag van de juf onzer dochters morgen.
‘Verjaardag…’ dacht ik. ‘Verjaardag….’ Ik zit inmiddels in zachte en vormeloze kleding op de bank naar mijn bed te verlangen.

En dan… alsof er een schakelaar omgezet wordt beseft ik dat ze morgen in pyjama dan wel verkleed op school verwacht wordt. Goddank! Net op tijd! Mijn vermoeide lijf incasseert mijn net geredde reputatie maar dan: BAM! ‘Bakken?!’

Ik check het online cummunicatiekanaal van school met de ouders en zie vol afschuw de bevestiging: ‘als de kinderen zelf iets zouden willen bakken zou dat fijn zijn.’
Die ene avond dat mijn kind nou eens vroeg in bed lag pakt het helemaal verkeerd uit! Met een noodgang slepen we dochterlief voor de nachtrust weg en zetten haar aan het werk. EEN CADEAU! VLUG! Hoe is het mogelijk dat ik in alle situaties waarin de verjaardag van welke juf of mees dan ook gevierd werd faalde? Slaagde ik erin een kind verkleed op school af te leveren, dan zag ik tot mijn afschuw dat iedereen een cadeau bij zich had, behalve mijn zoon of dochter.
Had ik wel een cadeau, dan bleek ik wel iets anders gemist te hebben.
Nooit zou me dit meer gebeuren! Maar nu zit ik met mijn net niet fitte gestel te wachten tot mijn vermoeide dochter een cadeau gefabriceerd heeft. Een cadeau van niks ook nog! Dat is niet haar schuld maar de mijne.

Terwijl ze zwoegt en ploegt denk ik koortsachtig na over een alternatief. Heb ik een plant? Een vergeten cadeauverpakking? Een fles shampoo dan? Kan ik een half brood inpakken? Uit ieder vakje van de theedoos een zakje? De moed zakt me in de schoenen.

Treurig is het. Dieptreurig en in en in triest. Ik zou me schuldig moeten voelen vanwege de gemiste slaap en dat lukt. Zowel voor mezelf als voor mijn kind dat met slechts één oprecht item op school verschijnt morgen: slaapgebrek!
Ik maak het goed met jullie beide: juf en dochter. Als ik dat tenminste niet vergeet…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: